OutSystems liiketoimintaprosessien tuottavuuden tehostajana

Manuaalityötä vähentävät sovellukset sekä liiketoiminnan kannattavuutta lisäävät käyttöliittymät rakennetaan kustannustehokkaasti low code -alusta OutSystemsillä.

OutSystemsillä prototyyppien toteuttaminen on kustannustehokasta.

OutSystems nopeuttaa sovellusten kehittämistä ja vähentää siihen kuluvaa työmäärää. Se on graafinen ohjelmistokehitysalusta, jossa käyttöliittymiä sekä monikanavaisia yrityssovelluksia rakennetaan low coden avulla. Nimensä mukaisesti low codeen ei juurikaan tarvita käsin kirjoitettua koodia, sillä ohjelmakoodin korvaavat valmiit, hiirellä liikuteltavat elementit.

”Low codella voi tehdä toimivia full stack -sovelluksia, jotka yhdistelevät front-endiä ja back-endiä eli käyttäjärajapintaa sekä sen taustalla toimivaa ekosysteemiä”, valottaa Aitomationin ohjelmistokehittäjä ja Scrum Master Pauliina Veijalainen.

OutSystemsin helppokäyttöisyys perustuu visuaalisuuteen sekä valmiisiin widgeteihin eli käyttöliittymässä käytettäviin komponentteihin. Tämä mahdollistaa ketterän ohjelmistokehityksen, jossa työskentely voidaan jakaa parin viikon sprintteihin. Kun prototyypit toimivat varsinaisen kehitystyön pohjana, sovellusta on mahdollista testata yhdessä loppukäyttäjien kanssa jo kehityksen aikana: näin muutoksiin ja käyttäjäpalautteisiin reagoiminen on nopeaa.

”OutSystems mahdollistaa kustannustehokkaan protoilun eli kokeiluun ja kehittämiseen perustuvan työskentelyn, minkä ohella sen voi integroida kaikkiin oleellisiin yritysjärjestelmiin – aina SalesForcesta ulkoisiin tietokantoihin”, Veijalainen jatkaa.

OutSystems tehostaa liiketoiminnan tuottavuutta jättiloikin

”Low code merkitsee jättimäistä tuottavuusloikkaa”, Aitomationin perustajaosakas Petri Ketola ennustaa Tivin elokuussa 2022 julkaisemassa artikkelissa.

Arvioiden mukaan vuoteen 2025 mennessä jopa 70% uusista sovelluksista rakennetaan low code -alustoille. Ketola kumoaa väitteet low codeen liitetyistä tietoturvariskeistä: alustoja voidaan suojata tehokkaasti esimerkiksi roolipohjaisella pääsynvalvonnalla sekä sisäänrakennetuilla, turvallisuutta tarkistavilla toiminnallisuuksilla.

Aitomation toteutti OutSystemsillä esimerkiksi laskutuksen ohjausautomaation, jonka avulla sisään tulevien ostolaskujen virheet sekä niihin kulunut manuaalityö saatiin minimoitua. Niin ikään Bradevon taloushallinnon palkanlaskentaa tehostettiin OutSystemsillä.

Ketolan mukaan OutSystems sopii erityisesti tilanteisiin, joissa halutaan palvella yrityksen ulkopuolisia loppukäyttäjiä. Alustan käyttäjäkeskeiset kehitys- ja palautetyökalut paitsi nostavat lopputuloksen tuottavuutta, myös sitouttavat loppukäyttäjiä.

Koronan aiheuttama asiakaskato kuriin OutSystemsillä

OutSystems
Aitomation tehostaa yritysten liiketoimintaprosesseja OutSystemsin avulla.

Portugalissa vuonna 2001 perustettu OutSystems on noussut yhdeksi maailman nopeimmin kasvavista B2B-teknologiayrityksistä. Se palkittiin parhaana ohjelmistokehitysalustana Bostonissa järjestetyssä Low-Code Business Process Management -kilpailussa elokuussa 2022.

”Software Reviews -sarjassa saamamme tunnustus osoittaa, että OutSystemsin avulla jokainen organisaatio voi kehittää sovelluksia, jotka tehostavat liiketoimintaprosessien tuottavuutta”, tiivistää OutSystemsin markkinointipäällikkö Robson Grieve yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Esimerkiksi ERP-eli toiminnanohjausjärjestelmien toteuttaminen OutSystemsillä on taloudellista ja tuottavaa kevyen julkaisuputken ansiosta. OutSystems mahdollistaa myös natiivit mobiili- ja monikanavatoteutukset. Sovellukset toimivat pilvipalveluna, ja alustan hinnoittelu skaalautuu niin käytön kuin sovellusten laajuuden mukaan.

OutSystemsin avulla Aitomation ratkaisi koronaviruspandemian kauppakeskuksille aiheuttaman asiakaskadon: rakensimme verkkokaupan sekä poimintasovelluksen, joka integroitiin viivakoodilukijaan suoraviivaisen käytettävyyden takaamiseksi. Työnseurannan ja kustannusten paperille kirjaamisen aiheuttamaa kuormaa vähentääksemme kehitimme OutSystemsilla mobiilisovelluksen kertyneiden työtuntien syöttämiseen.

Lyhyesti:

·  Aitomation on OutSystemsin sertifioitu yhteistyökumppani.

·  OutSystems on low code -alusta, jonka avulla käyttöliittymien sekä yrityssovellusten kehittäminen on kustannustehokasta – ja jopa nelinkertaisesti perinteistä ohjelmistokehitystä nopeampaa.

·  OutSystems palkittiin elokuussa 2022 parhaana ohjelmistokehitysalustana arvostetussa Low-Code Business Process Management -kilpailussa Bostonissa.