Katsaus Aitomationin vuoteen 2022

Aitomationin vuosi 2022 on sujunut mainiosti. Kasvua on tapahtunut joka rintamalla ja projektit ovat olleet monipuolisia. Low code -markkinan kehittyessä kysyntä lisääntyy ja tavoitteena on entistä isompien prosessikokonaisuuksien työstäminen.

”Low code -tietoisuus on lisääntynyt huomattavasti, mikä näkyy positiivisesti yhteydenottojen ja projektien määrän kasvuna,”

kertoo Aitomationin perustaja Pasi Pölönen.

Vuoteen on mahtunut viisi isompaa ja useita pienempiä projekteja. Työn alla on ollut muun muassa asiakaspalveluprosessin analyysi ja kehittäminen matkailualan yritykselle, verkkokaupan ja sen taustaprosessien tehokas integraatio metsäteollisuuden yritykselle sekä vähittäiskaupan toimijan hankinnan sujuvoittaminen. Yksi isoimmista ja merkittävimmistä projekteista on Business Finlandin ydinprosessin määrittely. Aitomation voitti projektin kilpailutuksen.

”Lisäksi olemme tehneet paljon dataan ja toimintaprosesseihin liittyvää low code -automaatiota, sekä OutSystemsillä että Microsoft-työkaluilla,”

lisää Pölönen.

Käytännössä kaikessa Aitomationin tekemisessä on Low code -elementti mukana, vaikka suurena teemana onkin aina toiminnan kehittäminen kokonaisuutena. Toiminnan kehittämiseen avain tavoitteita on yleensä  tuottavuuden sekä asiakas- ja työntekijäkokemuksen parantaminen. Jokaisessa projektissa kehittämiseen liittyy prosessin datavirran analysointi, sillä siitä saadaan tärkeää tietoa prosessin syvimmästä olemuksesta. Teknologian näkökulmasta on tärkeää arvioida nykyteknologian mahdollisuuksia ja rajoitteita.

Vuosi on sisältänyt paljon kehitystä ja onnistumisia

Pasi Pölönen kertoo, että tänä vuonna Aitomationin toiminta on kehittynyt erityisesti kahdella tapaa. Yritykselle ominaista työskentelytapaa on päästy soveltamaan pidempiin ja monimutkaisempiin prosesseihin, jolloin asiakkaiden toiminnan kehittäminen on ollut entistä kokonaisvaltaisempaa.

Toisekseen Low code-ratkaisut ovat saaneet laajemmin hyväksyntää asiakkailta, jolloin applikaatiokehitys on kehittynyt selkeästi.. Ratkaisut ovat olleet innovatiivisia ja oivalluksia on tullut paljon. Applikaatiokehityksessä on loppuasiakkaan tarpeita ratkaistu nopeallakin syklillä. Lisäksi pienkehityksellä on luotu nopeita iteraatioita, kun asiakkaan tarve kehittyy.

Automaatioratkaisujen tulevaisuus näyttää lupaavalta

Vuosi 2023 tulee olemaan hyvä jatkumo tälle vuodelle. Moni nykyinen projekti jatkuu, mutta tiedossa on myös uutta. Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista on Aitomationin hiljattain Portugaliin avattu toimintakeskus. Aitomationilla on ollut yhteistyötä Portugalin tiimin kanssa jo muutaman vuoden ajan. Portugalissa toimii osaava OutSystems -kehittäjätiimi, ja nyt osaamista laajennetaan erityisesti Microsoft Power Platformin ja Azure -kehittämisen alueella.

Lisäksi Portugalin konttori mahdollistaa etätyöskentelyn uusista maisemista. Aitomationin työntekijät ovat vapaita tekemään töitä EU-alueella. ”Useampi onkin tehnyt jo hommia etelästä käsin tänä vuonna,”kertoo Pasi Pölönen.

Kulttuurillisesti Portugali on ollut osuva valinta. Yhteistä arvopohjaa on paljon, joka tekee vuorovaikutuksesta helppoa. Kustannustaso Portugalissa on kilpailukykyinen ja yleisesti englannin kielen osaaminen hyvää. Lisäksi EU-alueella toimittaessa GDPR-lainsäädännöstä ei tule haasteita.

Pitkällä aikavälillä Aitomationin tulevaisuudelta odotetaan isompia projekteja ja tietenkin henkilöstö arvostaa osaamisen kehittymisen mahdollisuuksia.

”Uskomme vahvasti liiketoiminnan tarpeista lähtevään kehittämiseen ja samalla meillä on vahva teknologiaymmärrys. Ketterälle, iIteratiiviselle kehitykselle on kysyntää. Low code -markkina kehittyy nopeaa vauhtia, sillä se tuo asiakkaille paljon hyötyä. Osaamisellamme voi tehdä mageita juttuja,”

tiivistää Pölönen.

Asiakaslähtöisyys on Aitomationin tärkeimpiä arvoja

Rekrystä kysyttäessä Pasi Pölönen kertoo, että lähes aina on joku työpaikka auki tai suunnitteilla. Tänä vuonna Aitomationilla on aloittanut kuusi uutta työntekijää ja tällä hetkellä on pari rekryä auki ja pari suunnitelmissa. Aitomation hakee työntekijöiksi sekä suoraan koulunpenkiltä tulevia motivoituneita tekijöitä että kokeneempia senior-tason osaajia. Alasta ja Aitomationista kiinnostuneille Pasi Pölönen vihjaa, että kannattaa tutustua siihen, mihin kaikkeen Low code kykenee.

”Toimimme bisnes-IT-rajapinnassa, joten kellään ei ole valmiina kaikkia taitoja, vaan hyödynnämme kunkin vahvuuksia tiiminä. Kaikkea ei tarvitse osata. Haetaan tekijöitä, joilla on kiinnostus selvittää miten asiakkaiden liiketoimintaongelmia ratkaistaan ja mitä kaikkea teknologialla saadaan aikaiseksi.”

Yksi Aitomationin tärkeimmistä arvoista on tehdä asiakkaalle hyvää, sujuvoittaa heidän arkeaan. Projekteissa mennään aina asiakkaan tarpeet edellä. Nämä arvot jakavalla työntekijällä on jo hyvät lähtökohdat sopia Aitomationin tiimiin.

Iso ja nöyrä kiitos!

Lopuksi Pasi Pölönen haluaa välittää nöyrät kiitokset vuodesta 2022 Aitomationin työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Työntekijöitä Pölönen kiittää erityisesti hienosta työstä ja toimivasta hybriditekemisestä. ”Hatunnosto siitä, kuinka hyvin hommia hoidetaan etänäkin!” toteaa Pölönen.

”Asiakkaille suuri kiitos luottamuksesta. On hienoa huomata, että tekemistämme arvostetaan ja Low coden voimaan uskotaan. Monipuolisten projektien myötä bisnes- ja Low code -ymmärrys kehittyvät jatkuvasti, mikä myös antaa meille uskoa ja työkaluja tulevaisuuteen,”

päättää Pölönen.